top of page

LOFOTEN INTERNASJONALE KAMMERMUSIKKFEST- 2024

8. - 13. Juli 2024

Festivalens faste kunstnerisk leder er fiolinisten Arvid Engegård. For utgaven i 2024 deler han dette lederskapet med den engelske pianisten Paul Lewis. Det som er typisk for vår festival er at de fleste artistene deltar hele uken, og i stadig nye konstellasjoner. Programmet ble publisert  i midten av januar. Følg også festivalen på Facebook for informasjon.

Se noen glimt fra festivalen her (video)

Les om årets artister her:

KUNSTNERISK LEDER

ARVID ENGEGÅRD

Egen kvartett

Under festivalens første utgave i 2004, møtte han musikere som han straks etablerte i en ny kvartett, Engegårdkvartetten. Dette ensemblet nyter i dag internasjonal anerkjennelse og er svært etterspurt i hele Norden.

Kvartetten har siden etableringen vært det nærmeste man kan kalle et «husband» for festivalen, og er alltid sentral i programmet. Engegårdkvartetten har gjennom etableringen av Oslo Quartet Series bidratt til at strykekvartetten som ensemble har fått frisk vind i seilene.

I dag er Engegård også en mye brukt dirigent, der han ofte får oppgaver innen det wienerklassiske repertoaret, et repertoar han behersker bedre enn noen andre i Norge

Bilde av kunstnerisk leder

Foto: Espen Mortensen

Arvid Engegård er den faste kunstnerisk lederen for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Han kommer fra Bodø, men bor i Oslo idag. Han er utdannet i Trondheim, New York og Salzburg, der han hadde legendariske Sandor Vegh som lærer.

Arvid har hele livet hatt en spesiell interesse for kammermusikken, og var i 10 år primarius for Orlandokvartetten i Holland.

bottom of page