top of page

STEINWAY PRIZE WINNER CONCERTS

I 2007 etablerte Steinway & Sons sin egen konsertserie for unge prisvinnere – Steinway Prize Winner Concerts. Det begynte som et samarbeid med konserthuset i Leipzig – Gewandhaus – men er i dag et nettverk av partnere over hele Tyskland. Konsertserien brer seg også til andre land, og er selvsagt en viktig del av firmaets merkevarebygging.

Les mer om historien bak Steinway & Sons her.

HØYT KVALIFISERTE DELTAKERE


Det er Steinway & Sons selv som velger hvilke pianister som får inngå i serien. Kravet er tidligere deltakelse i ulike pianokonkurranser. Men det betyr ikke alltid at det er vinneren som plukkes ut. Nivået i disse konkurransene er ofte så høyt at juryens innstilling ikke alltid er enstemmig. Det kan også være andre faktorer enn det rent musikalske av betydning, som for eksempel alder. For Steinway & Sons er hensikten likevel å hjelpe unge prisvinnere videre i karrieren.

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest inngikk i 2016 et samarbeid med Griegkonkurransen i Bergen. Vinneren fra pianokonkurransen får deltakelse i Lofoten som en del av førsteprisen. Den koreanske vinneren Ah Ruem Ahn var først ut i 2018. Det var i Bergen at festivalen ble tilbudt å bli en del av Steinway Prize Winner Concerts. Festivalen får velge fritt blant deres  prisvinnere. Forutsetningen er at deres prisvinner deltar i en egen konsert hvor konseptet markedsføres.

Illustrasjon

Allerede i 2019 ble det arrangert en egen Steinway Prize Winner Concert med Georgy Tchaidze under Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. I 2020 skulle den japanske Ryoma Takagi, vinner av Griegkonkurransen i 2018, hatt konsert under dette konseptet. Dessverre ble festivalen avlyst dette året.

Samarbeidet med Steinway Prize Winner Concerts og Griegkonkurransen har stor verdi for festivalen både når det gjelder synliggjøring, nettverksbygging og status. Dette er også mye takket være Lofotens høye antall konsertflygler fra Steinway & Sons.

bottom of page