top of page

Buksnes Kirke

Allerede i 2005 begynte arbeidet med å skaffe Lofotens første konsertflygel. Buksnes Kirke på Gravdal – som dette året fylte 100 år – var den nødvendige «brekkstangen».

STEINWAY & SONS MODEL C, 2007

Daværende ordfører i Vestvågøy – Guri Ingebrigtsen – tok utfordringen, men det tok litt tid før prosessen kom i gang for alvor. Tidlig våren 2007 innkalte hun banksjefene i Lofoten Sparebank og Sparebank 1 Nord-Norge til et møte. Knut Kirkesæther deltok som fagmann. I møtet mer eller mindre fortalte Ingebrigtsen hva de ulike banksjefene skulle gjøre. Og de hørte godt etter.

Ut av møtet kom hun med en lovnad på hele 500.000,-, noe som den gang var bare 200.000,- under prisen til en ny Steinway & Sons modell C, nest største modell. Knut Kirkesæther kontaktet Steinway Norge ved Thron Ihrby og gjorde han oppmerksom på hva som var på gang. Han sympatiserte såpass med situasjonen at han lovet et ett år gammelt instrument for 600.000,-. Det manglet da bare 100.000,-.

ENGASJERT ILDSJEL SPONSER

Under et styremøte i Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest – bare én måned før festivalen i 2007 – ble saken diskutert. Ettersom et nytt konsertflygel i Lofoten ville ha stor betydning for gjennomføringen av festivalen, var ønsket stort for å finne en løsning. Det var i dette møtet at Inger Benjaminsen (styremedlem) annonserte at hun og mannen Edvard ønsket å sponse flygelet med de resterende 100.000,-. Dette ble etterfulgt av noen lange sekunder mens alle undret på om de hadde hørt riktig.

FLYGELET PÅ PLASS

Lofotens første Steinway & Sons model C ankom Buksnes Kirke før festivalen. Instrumentet ble høytidelig innviet under en konsert tirsdag 10. juli klokken 13.00 der Nils Mortensen og Kalle Randalu framførte Schuberts Fantasi i a-moll «Lebensstürme» – firhendig.

bottom of page