top of page
Søk
  • knut435

Programmet er klart!

Oppdatert: 23. nov. 2023

Den 15.11 konstaterte kunstnerisk leder Arvid Engegård at programmet for jubileumsåret 2024 er klart. Men mye skrivearbeid på engelsk og norsk gjenstår før det kan publiseres i januar. Vi kan likevel avsløre et par godbiter fra repertoaret.

Vi har jaktet på Martin Fröst i årevis, men når vi endelig har fått tak i en av verdens beste klarinettister, skal han da også spille noen av høydepunktene i repertoaret. Vi kan avsløre at Brahms uendelig vakre klarinettkvintett kommer. Den spiller han med Engegårdkvartetten.


Leif Ove Andsnes er nok den aller største stjernen i jubileumsprogrammet, og det er særdeles hyggelig at han deltar siden han var den første musiker som ble spurt da vi skulle starte festivalen. 7. mars 2003 sa han ja til å medvirke sommeren 2004. Av de mange tingene han har bedt om å få spille, er Franz Schubert fantasi i f-moll for firhendig piano. Den spiller han med den andre av de to kunstneriske lederne, Paul Lewis. Andsnes spiller også med Fröst.


Bildet under av Andsnes ble tatt nettopp i 2004 og ble brukt av Vanity Fair i desember samme år. Det er tatt i Kilan-pollen i Flakstad av Jonas Karlsson fra Stockholm.


42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page