top of page

REIS TIL OSS

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest gjennomfører konserter i store deler av Lofoten gjennom hele festivaluken. For generell informasjon om Lofoten anbefales hjemmesiden til Visit Lofoten.

Selv om festivalens konserter er spredt utover i Lofoten, er basen i Svolvær. I tillegg til åpningskonserten som tradisjonelt gjennomføres i Lofoten Kulturhus, holdes flere av festivalens konserter i Svolvær. Her er det flere muligheter for overnatting. Festivalen jobber tett med – og anbefaler varmt Thon Hotell for vårt publikum.

Generelt er det vanskelig å basere seg på kollektivtransport i Lofoten. Vi anbefaler derfor å ha med egen bil, eventuelt leie bil under festivalen. I Svolvær leies biler ut av de fleste ledende selskapene som AVISHertzSixt.

Se program og kjøp billetter her:

Bilde

Lofotens kjennemerke: rorbuer. Her fra Å i Moskenes. Foto: Bård Løken

Turoperatører

 

Det eksisterer i dag flere turoperatører som arrangerer gruppereiser til festivalen. Flere av disse har utgangspunkt i utlandet. Det er derfor ikke uvanlig å tilslutte seg turen fra Oslo eller i Lofoten. Dette kan også gjelde norske besøkende, men som da får eventuell guiding på engelsk. Turoperatører har sine egne pakketilbud, men de fleste tilbyr pakker som inkluderer festivalbilletter, overnattinger, måltider og transport under festivalen. Flere tilbyr også flere andre attraksjoner under festivaluken, som museer og utflukter i Lofotens vakre natur. Ta kontakt med oss for mer informasjon om tilgjengelige gruppereiser.

Turoperatører for 2024:

Maestro Touring (Storbritannia og USA)

Maestro Touring har reist med sine grupper til festivalen flere ganger. Her tilbyr de et skreddersydd program for hele festivaluken. Les mer om tilbudet her.

Grand Tours (Stockholm)

Grand Tours hadde en gruppe på festivalen i 2022, og kommer tilbake i 2024.

De planlegger norsk guide.

Deres tilbud er nå ute. Les mer her

Mundo Amigo (Madrid)

Spanske Mundo Amigo har besøkt kammermusikkfestivalen flere ganger, og kommer tilbake i 2024. Følg deres nettside her

Martin Randall (England, Australia, USA)

Martin Randall er med kontorer på flere kontinenter en av de store aktørene innen kultur-reiser. De besøkte oss første gang i 2019, og bare pandemien har hindret flere besøk. Men for jubileumsfestivalen i 2024 kommer de tilbake. Følg dem her

Fly

Med fly er det flere måter å nærme seg Lofoten. Den enkleste måten er å fly helt frem til Svolvær eller Leknes. Disse strekningene betjenes av Widerøe. Selv om Widerøe noen dager i uken flyr direkte fra Oslo til Lofoten, er det ofte enklere å fly til Bodø først, enten med SAS eller Norwegian. De samme flyselskapene flyr også til Evenes hvor det går buss videre til Svolvær. Bussturen tar ca. 2,5 time.

Båt

Med båt er det flere måter å nærme seg Lofoten. Med Bodø som utgangspunkt seiler Hurtigruten og Kystruten direkte til Svolvær og Stamsund.  Det er også mulig å ta ferge fra Bodø til Moskenes. Sjekk hjemmesiden til Torghatten for mer info om sambandet.

Tog

Ta tog helt til Bodø og kombiner med fly, Hurtigruta eller Hurtigbåt over til Lofoten.

Bil

Med bil kommer du ferjefritt til Lofoten fra nord. Kommer du fra sør, kan du ta bilferje fra Bodø til Moskenes, eller fra Skutvik til Svolvær. Du kan også komme med ferje fra Bognes til Lødingen og kjøre E 10 derfra til Lofoten.

bottom of page